Skriv ut

Citron och chokladcupcakes

Portioner 18 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g smör rumstempererat
  • 2,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 st citroner skal
  • 1 st citron saft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl filmjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Chokladfrosting

  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad

Instruktioner

  • Vispa smöret och sockret mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Riv i skalet från citronen och häll i den pressade saften. Tillsätt vaniljsocker och filmjölk och rör om. Häll i vetemjölet, bakpulvret och saltet och blanda försiktigt runt med slickepott. Smeten räcker till cirka 36st minicupcakes och 18st normalstora cupcakes. Ställ formar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter för minicupcakes och cirka 25 minuter för normalstora cupcakes. Ta upp ur formen och låt kallna på galler.

Chokladfrosting

  • Smält chokladen på låg temperatur eller över vattenbad. När den är helt smält tillsätter du cream cheesen och vispar kraftigt tills smeten är jämn och slät. Låt stå och svalna i rumstemperatur. Spritsa avsvalnade cupcakes med frosting och dekorera med blommor och strössel.