Go Back
Skriv ut

Chocolate Mintcrisp Cupcakes

Författare Danielle

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl kakao
  • 125 g osaltat smör rumstemperatur
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl krossade Mariannekarameller ca 100g

Frosting

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g cream cheese
  • några droppar peppermint efter smak

Instruktioner

  • Vispa smör och socker luftigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Häll i yoghurten och vispa ihop till en jämn smet. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke. Häll de i äggsmeten och blanda försiktigt ihop allt med slickepott. Tillsätt Mariannekaramellerna. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och klicka utt smeten i formarna, fyll dem till 2/3. Grädda i 175grader i cirka 25 minuter eller tills en sticka kommer ut ren. Lyft ut cupcakesen ur formen och ställ dem på ett fat för att svalna.

Frosting

  • Smält chokladen på låg värme. När den är helt smält ta av kastrullen från plattan och vispa i cream cheese. Vispa tills alla klumpar löst sig och det är en jämn kräm. Tillsätt pepparmint efter smak. Ställ åt sidan för att svalna och stelna något. Spritsa eller bred på avsvalnade cupcakes och dekorera.