Go Back
Skriv ut

Chocolate Cappuccino Cupcakes

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g smör osaltat
  • 1 dl kaffe varmt
  • 2 msk snabbkaffepulver cappoccino
  • 2 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Swiss Meringue Chocolate Buttercream

  • 3 st äggvitor
  • 1,75 dl socker
  • 200 g smör rumsvarmt
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  • Smält smöret, ställ åt sidan. Blanda ihop det varma kaffet med snabbkaffet. Blanda samman vetemjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. Se till att allt blandats ordentligt. Tillsätt äggen, det smälta smöret och det varma kaffet. Blanda samman till en jämn smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften ungefär. Grädda i 180 grader i cirka 25 minuter. Ta upp från formen och låt svalna på galler.

Swiss Meringue Chocolate Buttercream

  • Smält chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna. Den får inte vara för varm när man häller i den sen för då smälter smörkrämen. Ta fram smöret och tärna det i små bitar, lägg det på en tallrik för att bli rumsvarmt. Förbered ett vattenbad. Skålens botten får inte nudda vattnet när det kokar. Kläck försiktigt äggen och lägg äggvitorna i skålen ovanför vattenbadet. Tillsätt sockret. Värm marängsmeten till 60 grader (använd en digital termometer) och vispa hela tiden. Se till att kanterna på skålen skrapas så att allt socker löser sig. När marängen nått 60 grader, ta av skålen från vattenbadet och vispa antingen tills blandningen är rumstempererad. Den ska nu vara vit, fluffig och glansig. När du tar upp vispen ska topparna stå kvar. Detta tar runt 10 minuter.
  • Sänk vispens hastighet till medel/låg. Tillsätt en kub smör i taget och vispa mellan varje. det brukar vara lagom att räkna till 10 eller 15 mellan varje kub du tillsätter. När du vispat ner allt smör kan marängsmörkrämen till en början se ryslig ut. Den liknar mer äggröra än frosting. Men det är ingen fara! Fortsätt vispa så löser sig det efter några minuter och krämen blir jämn, fluffig och mjuk. Tillsätt chokladsmeten och vispa till en jämn smet. Om den krämen inte vill bli fluffig, ställ den i kylskåpet i en kvart och prova att vispa igen. Fyll en spritspåse och spritsa ut frostingen på dina cupcakes. Dekorera.