Go Back
Skriv ut

Hallontartlett

Portioner 12 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

Pajskal

  • 3 dl mjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör brynt

Halloncurd

  • 7 dl hallon frysta
  • 1 dl socker
  • 1 st citron skal och juice
  • 2 msk vatten
  • 2 st äggulor
  • 2,5 msk maizena
  • 1 nypa salt
  • 1 msk smör

Instruktioner

Pajskal

  • Lägg smöret i en kastrull och bryn det försiktigt. När det fått en lätt ljusbrun färg, ta av kastrullen från plattan och låt svalna. Blanda ihop alla ingredienserna till pajskalet till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform med löstagbar botten. Grädda skalet i 175 grader i cirka 20-25 minuter tills skalet är gyllenbrunt. Låt svalna helt på galler.

Halloncurd

  • koka upp hallon, socker, citronskal, citronsaft och vatten i en kastrull. Koka tills hallonen tinat helt och låt puttra i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Mixa hallonkompotten och sila den genom en finmaskig sil så att kärnorna försvinner. Häll tillbaka hallonkompotten i kastrullen. Mixa ihop äggulor, maizena och salt. Tillsätt det till hallonkompotten ch ställ tillbaka kastrullen på plattan. Vispa ihop det ordentligt och låt koka i någon minut. Kompotten ska tjocka till en curd (tänk lemoncurd). Ta av från plattan och vispa ner smöret. Häll curden i pajskalet och ställ i kylskåpet så att den stelnar, minst två timmar men gärna över natten.

Anteckning