Skriv ut

Blåbär Whoopie Pies

Författare Danielle

Ingredienser

Vaniljwhoopies

  • 100 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 0,7 dl mjölk
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Blåbärskräm

  • 100 g blåbär
  • 125 g vit choklad
  • 2 tsk honung
  • 2 msk vispgrädde

Instruktioner

Vaniljwhoopies

  • Blanda mjölken och citronsaften, ställ åt sidan för att tjockna. Vispa smör mjukt och krämigt tillsammans med socker och farinsocker. Tillsätt ägget och blanda ihop ordentligt. Häll i mjölkblandningen och vitvinsvinägern. Blanda ihop till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda ihop till en smet. Klicka eller spritsa ut på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tänk på att det ska vara bra mellanrum mellan alla kakor då de flyter ut. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna en stund på plåten innan du för över dem till ett galler för att kallna helt.

Blåbärskräm

  • Mixa blåbären och sila dem för att få bort skal och annat. Väg upp så att du har 50g blåbärssaft. Värm försiktigt alla ingredienserna till blåbärskrämen i en kastrull. Rör om med jämna mellanrum för att se till att det inte bränner fast i botten. När allt smält och blandats samman, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet någon timme så att den stelnar helt. Spritsa eller bred på krämen på en kaka och tryck sedan ihop med en annan.