Go Back
Skriv ut

Blomstercupcakes

Författare Danielle

Ingredienser

  • 100 g smör rumstempererat
  • 3 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk upphettad
  • 1 dl kakao
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Vaniljfrosting

  • 175 g smör rumstempererat och osaltat
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pressad citron
  • 2-3 msk mjölk
  • 1 äggula eventuellt
  • pastafärg

Instruktioner

  • Vispa det rumstempererade smöret och sockret ljust och luftigt. Tillsätt äggen och vispa till en jämn, fluffig smet. Hetta upp mjölken och rör ner kakaon, ställ åt sidan. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i smörsmeten. Tillsätt mjölken med kakaon och blanda försiktigt samman. Ställ pappers formar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i cirka 20 minuter i 180 grader. Låt svalna på galler.

Frosting

  • Vispa smöret till en jämn och mjuk smet. Tillsätt florsockret, vaniljsockret och citronen. Häll i mjölken lite i taget tills frostingen fått önskad konsistens. Tillsätt eventuellt äggulan och vispa ordentligt till en fluffig kräm. Vispa ner pastafärg. Spritsa frostingen på cupcakesen.