Go Back

Browniecupcakes

Portioner 9 st

Ingredienser

  • 125 g choklad
  • 100 g smör
  • 1,25 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 75 g choklad grovt hackad

Frosting

  • 100 g smör osaltat
  • 200 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • geléfärg rose

Instruktioner

  • Smält smör och choklad i en kastrull. Häll socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Blanda försiktigt ner den hackade chokladen. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna. Detta receptet räcker till ca 9st. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter. När en provsticka kommer ut ren är de klara. Låt svalna på galler.

Frosting

  • Låt smöret bli rumsvarmt, vispa det mjukt med elvisp. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn massa. Tillsätt vaniljsocker. Häll i florsocker lite i taget tills det är en tjock men jämn massa som inte flyter ut. Färga med geléfärg, INTE hushållsfärg den är för rinnig och inte tillräckligt färgrik. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med strössel. Jag har använt Wiltons 1M här.
Författare: Danielle