Skriv ut

Brownies med kardemummakola

Portioner 12 st
Författare Danielle

Ingredienser

Brownies

  • 100 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao

Kardemummakola

  • 100 g smör
  • 2 dl muscovadosocker
  • 0,7 dl sirap ljus
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk kardemumma nymald

Instruktioner

Brownies

  • Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ta av från plattan och rör ner socker och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Vänd försiktigt ner vetemjöl och kakao. Klä en form, ca 20x20cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 25 minuter.

Kardemummakola

  • Lägg alla ingredienser till kardemummakolan i en kastrull. Koka på svag värme tills smeten tjocknat något. Tar ungefär 10-15 minuter. Jag kokade min tills mina brownies gräddats klart i ugnen. Kolan ska vara tjock och seg, men inte ha kokat så länge att den stelnar och blir hård. Häll kolan över browniekakan direkt när den kommer ut från ugnen. Låt stå och svalna. Skär sedan i lagom stora bitar. De är ganska mäktiga så jag rekommenderar att skära kakan i 12-16st bitar.