Go Back
Skriv ut

Raspberry Heart Cheesecake

Författare Danielle

Ingredienser

Botten

  • 2 pkt oreos á 154g
  • 75 g smör smält

Hallonkompott

  • 1 msk socker
  • 1,5 tsk maizena
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 3,5 dl frysta hallon

Cheesecake

  • 400 g cream cheese
  • 0,75 dl socker
  • 1 st äggvita
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,5 tsk citronjuice
  • 200 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde

Instruktioner

Botten

  • Mixa oreos i en matberedare tills de är finsmuliga. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop till en smulig deg. Smörj en form med löstagbar kant och klä eventuellt botten med bakplåtspapper. Fördela oreosmulet i formen och pressa ut det ordentligt i kanterna. Platta till toppen och ställ åt sidan.

Hallonkompott

  • Vispa ihop socker och maizena i en kastrull. Vispa ner vattnet och tillsätt hallonen. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen på platten. Låt små koka i cirka fem minuter under omrörning. Såsen ska då ha tjocknat. Om den fortfarande är tunn kan de koka en liten stund till. Sila såsen genom en finmaskig sil. Det brukar vara bra att röra mycket i silen med en sked så går det lite lättare. Låt den silade såsen svalna lite.

Cheesecake

  • Smält den vita chokladen och grädden tillsammans på låg temperatur i en kastrull. Ha det under uppsikt så att det inte bränns. Vit choklad är väldigt känslig. Ställ åt sidan. Vispa cream cheese och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggvitan och ägget och vispa smeten ordentligt. Vispa till sist ner vaniljsocker, citronjuice och den smälta chokladen. Se till att allt blandat sig ordentligt. Häll 1/3 av smeten i formen över oreosmulet. Skeda över lite hallonkompott men se till att den inte når ut i kanterna. Häll över den resterande cheecakesmeten och se till att täcka all hallonkompott ordentligt. Detta är mycket viktigt! Jag tycker det är enklast att skeda över smeten också. Gör sedan ett hjärtmönster på toppen eller drizzla över mer hallonkompott. Hur du gör ett hjärtmönster kan du läsa här ovan. Grädda cheesecaken i 150 grader i cirka 45 minuter. Låt cheesecaken svalna långsamt och sedan stå en några timmar i kylskåpet innan du skär i den. Det kommer bli sås över. Den kan du använda när du serverar cheesecaken tillsammans med lite vispad grädde. Eller så kan man ha den till något annat gott: glas, brownies, kladdkaka.

Anteckning