Skriv ut

Citron och marängdrömmar

Författare Danielle

Ingredienser

Mördeg

  • 150 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Citronkräm

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl citronsaft ca 2st citroner
  • 50 g smör
  • 1-2 msk maizena eventuellt

Marängtopping

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk citronsaft

Instruktioner

Mördeg

  • Blanda samman alla ingredienserna till en deg. tryk ut degen i muffinsformar så att den täcker botten och sidorna. Degen räcker till 12-18st formar. Ställ plåten kallt så degen kyls ner.

Citronkräm

  • Blanda ägg, socker och citronsaft i en kastrull. värm smeten på svag värme och rör ofta. Låt kastrullen stå på plattan på svag värme och rör om tills den tjocknat. Det tar cirka 15 minuter. Om smeten inte tjocknat tillräckligt, ta av kastrullen från plattan och vispa ner maizena. När smeten är tjock men inte stabbig tar du av kastrullen från plattan och vispar ner smöret. Sedan klickar du ner citronkrämen i mördegsskalen. Fyll med kräm ända upp till kanten.

Marängtopping

  • Vispa äggvitor, socker och citronjouise till ett hårt skum med elvisp eller köksmaskin. Lägg marängsmeten i en spritspåse med en stjärntyll. Spritsa ut maräng ovanpå citronkrämen. Grädda drömmarna i 175 grader i cirka 25 minuter eller tills mördegsbotten samt marängtoppingen fått fin färg.