Go Back
kolakakor glutenfria

Glutenfria kolasnittar

Ingredienser

  • 100 g smör rumstempererat
  • 1 dl muscovadosocker
  • 3 1/3 dl glutenfri mjölmix
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Vispa smör och socker till en slät kräm. Blanda ner övriga ingredienser. Degen kommer till en början vara väldigt smulig. Ta upp den och knåda den ordentligt tills den går ihop och blir en deg. Det kan ta en bra stund så ha tålamod. När då knådat ihop alla ingredienserna delar du degen i två bitar. Rulla varje bit till en rulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta ut till en platt längd. Grädda i cirka 12-15 minuter i 175 grader. Ta ut dem och skär dem direkt i sneda längder. Låt svalna på plåten. Förvara i lufttät burk. De går också utmärkt att frysa.
Författare: Danielle