Skriv ut

Cranberry Bliss Bars

Författare Danielle

Ingredienser

  • 113 g smör rumstempererat
  • 2,25 dl farinsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 100 g vit choklad hackad
  • 1 dl torkade tranbär hackade

Frosting

  • 100 g vit choklad
  • 100 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 dl florsocker
  • 1 dl torkade tranbär hackade

Instruktioner

  • Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet. Vänd försiktigt ner vetemjöl, salt, hackad vit choklad och hackade tranbär. Klä en form, ca 20x20cm med bakplåtspapper. Klicka ner smeten i formen. Smeten kommer vara ganska tjock. Bred ut smeten jämnt så att den verkligen kommer ner i hörnen av formen. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
  • Smält den vita chokladen över vattenbad. Det är lätt att bränna vit choklad i mikron eller om man smälter den direkt på plattan. När chokladen är helt smält, ta av den från värmen och vispa ner cream cheese med elvisp. Vispa tills cream chefen smält samman med chokladen till en jämn kräm. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Börja med den mindre mängden florsocker och tillsätt eventuellt mer om den skulle vara för rinnig. Den kommer dock stelna lite i kylen. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och strö över hackade tranbär. Skär kakan i trekanter.

Anteckning