Go Back

Chocolate Brownie Cheesecake Cake

Ingredienser

Browniebotten

  • 340 g mörk choklad
  • 225 g smör
  • 3 dl socker
  • 6 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Cheesecakebotten

  • 113 g osaltat smör rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 450 g cream cheese
  • 2 st ägg
  • 0,7 dl vaniljkrämspulver alltså den färdiga mixen på påse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Swiss Meringue Chocolate Buttercream

  • 6 st äggvitor
  • 3,5 dl socker
  • 400 g smör rumsvarmt
  • 200 g mörk choklad

Instruktioner

Browniebotten

  • Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på låg temperatur. Häll den smälta chokladen i en bunke. Tillsätt socker och blanda ihop det ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa noga mellan varje. Vänd försiktigt ner övriga ingredienser. Klä två springformar, ca 24cm i diamter, men bakplåtspapper. Fördela smeten jämt mellan båda formarna. Grädda i 175grader i cirka 25 minuter. En sticka ska komma ut ren när kakan är klar men den får inte heller vara för torr.

Cheesecakebotten

  • Vispa socker och smör mjukt och krämigt. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn kräm. Kläck i ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Vänd försiktigt ner vaniljkrämspulver, vaniljsocker och bakpulver. Klä en springform, cirka 24cm i diameter, men bakplåtspapper. Häll i cheesecakesmeten. Grädda i 160grader i cirka en timme.

Swiss Meringue Chocolate Buttercream

  • Smält chokladen över vattenbad. Ställ åt sidan för att svalna. Den får inte vara för varm när man häller i den sen för då smälter smörkrämen. Ta fram smöret och tärna det i små bitar, lägg det på en tallrik för att bli rumsvarmt. Förbered ett vattenbad. Skålens botten får inte nudda vattnet när det kokar. Kläck försiktigt äggen och lägg äggvitorna i skålen ovanför vattenbadet. Tillsätt sockret. Värm marängsmeten till 60 grader (använd en digital termometer) och vispa hela tiden. Se till att kanterna på skålen skrapas så att allt socker löser sig. När marängen nått 60 grader, ta av skålen från vattenbadet och vispa antingen tills blandningen är rumstempererad. Den ska nu vara vit, fluffig och glansig. När du tar upp vispen ska topparna stå kvar. Detta tar runt 10 minuter.
  • Sänk vispens hastighet till medel/låg. Tillsätt en kub smör i taget och vispa mellan varje. det brukar vara lagom att räkna till 10 eller 15 mellan varje kub du tillsätter. När du vispat ner allt smör kan marängsmörkrämen till en början se ryslig ut. Den liknar mer äggröra än frosting. Men det är ingen fara! Fortsätt vispa så löser sig det efter några minuter och krämen blir jämn, fluffig och mjuk. Tillsätt chokladsmeten och vispa till en jämn smet. Om den krämen inte vill bli fluffig, ställ den i kylskåpet i en kvart och prova att vispa igen.

Lägg ihop tårtan

  • Skär bottnarna jämna ifall de har högre kanter eller är "bulliga". Lägg en browniebotten på ett tårtfat och bred på lite utav marängsmörkrämen i ett jämnt lager. Lägg på cheesecakebottnen och bred på ytterligare lite marängsmörkräm. Lägg den sista browniebotten på tårtan med botten uppåt så att toppen på tårtan blir så rak som möjligt. Skär eventuellt bottnarna i kanten så att de är lika stora. Bred ett tunt lager med marängsmörkräm runt hela tårtan. Ställ i kylen en stund så att smörkrämen stelnar. Bred ytterligare ett lager med marängsmörkräm. Fortsätt så tills tårtan har en snygg och jämn kant. Stoppa resten av marängsmörkrämen i en spritspåse med Wiltons tyll 1M. Spritsa rosor på toppen av tårtan. Rosor spritsas från mitten och ut. Spritsa eventuellt lite mellan rosorna ifall botten syns emellan dem.
  • Förvara tårtan i kylen men servera den rumsvarm!
Författare: Danielle