Go Back
Skriv ut

Morotsbullar

Författare Danielle

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma stött
  • 1 dl socker
  • 16 dl vetemjöl
  • 200 g smör osaltat och rumstempererat
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl morötter finrivna

Fyllning

  • 200 g cream cheese
  • 200 g smör oslatat och rumstempererat
  • 2 msk kanel
  • 2-3 dl socker

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • vatten

Instruktioner

  • Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degskål, häll över den varma mjölken och rör ut jästen i den. Tillsätt socker och kardemumma. Häll i mjölet lite i taget och arbeta samman till en deg. Tillsätt smöret lite i taget och arbeta in det ordentligt. Tillsätt de rivna morötterna och saltet. Knåda till en smidig deg. Strö lite mjöl över degen i bunken och täck över den med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-60 minuter.
  • Knåda degen på mjölat bakbord, dela den i fyra bitar, kavla ut till tunna fyrkantiga plattor och bred på cream cheese. Vispa smör, socker och kanel till en mjuk och fluffig massa. Bred på ovanpå cream cheesen. Jag snurrar alltid mina bullar, se guide här, rulla annars ihop och skär 2-3cm breda skivor, lägg i pappersformar och låt jäsa i cirka 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker. Grädda i 250grader i 5-8 minuter.
  • Lägg florsocker i en skål, droppa ner vatten och blanda samman till en seg massa. Den får inte vara för rinnig. Ringla över bullarna och servera direkt.