Skriv ut

Danielles filmjölkslimpa

Författare Danielle

Ingredienser

  • 2 dl brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl torkad frukt fikon, blåbär, tranbär, aprikoser tex
  • 2 dl russin
  • 1,5 dl vetekross
  • 3 dl linfrön krossade
  • 3 dl havregryn fiberberikade
  • 2 dl kruska kli
  • 2 dl solroskärnor
  • 2,5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 tsk brödkryddor

Instruktioner

  • Hacka den torkade frukten grovt. Blanda alla ingredienser i en stor bunke och rör ordentligt, det är svårt att få allt att blanda i sig då det är mycket smet. Klä två brödformar (1 1/2l) med bakplåtspapper och klicka i smeten så att den fördelar sig jämt över formen. Strö över lite havregryn eller linfrön och grädda i 200 grader i cirka 1 1/2 timme. Täck dem med aluminiumfolie ifall de börjar få lite för mycket färg. Låt svalna på galler, inte i formarna, täckta med en bakduk.