Go Back
Skriv ut

Äpple och kokospaj

En god och lite nyttigare Äpplepaj med smak av kokos.
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 8 portioner
Författare Danielle

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl fullkorn
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 200 g smör
  • 4-6 st äpplen fasta och syrliga
  • 2-3 msk farinsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma mald

Instruktioner

  • Kärna ur äpplena och dela dem i mindre bitar. Stek äpplena i en stekpanna tillsammans med socker, kanel och kardemumma. Det ska bli lite av en kolasås som äpplena ska marineras i. Lägg äpplena i pajformen. Om du använder gjutjärnspanna, låter du de bara ligga kvar i pannan.
  • Knåda samman alla ingredienserna till smuldegen. Strö över pajdeg över äpplena. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter eller tills pajen fått färg. Servera med vispad crème fraiche eller vaniljsås.