Jag har en överraskning till er! Först och främst ett nytt YouTube-klipp, jippi! Det var riktigt länge sedan jag filmade något men nu finns det alltså något nytt att titta på. Och vad handlar det om den här gången? Jo, hur man spritsar en tårta med så kallad Petal Piping. Jag tror den kallas så för att det ska se ut som blomblad, inte för att jag ser liknelsen men jag känner mig inte tillräckligt fantasifull för tt hitta på ett bättre namn. Jag är faktiskt riktigt dålig på det där med att hitta på namn. Ni vet när man ska hitta på lagnamn och grejer och så finns det alltid någon som kommer på så himla bra och finurliga namn. För mig låser det sig totalt, i de situationerna kommer jag knappt ens ihåg vad jag själv heter. Men det svar ett sidospår!
Tillbaka till filmklippet. Det handlar som sagt om spritsning. Man behöver inte vara rädd för spritsning om allt skulle gå helt galet sår är det bara att skrapa ner marängsmörkrämen i spritspåsen igen och börja om. Och som vanligt rekommenderar jag Swiss Meringue Buttercream, eller marängsmörkräm. Den är otroligt god för att vara smörkräm och frosting. Den är dessutom lättarbetad och när den väl kallnar så sitter den som berget. Det är dock väldigt viktigt att den serveras rumsvarm. Alltså RUMSVARM marängsmörkräm = gott att äta! Kall marängsmörkräm, not so much.
För att kunna spritsa det här så behöver man en spatel, gärna en vinklad och en rund tyll. Mina vänner på KitchenTime skickade mig en riktigt bra spatel som var precis lagom stor och en stor rund tyll så att jag skulle kunna testa dem inför det här videoklippet. Och de fungerade riktigt bra. Jag var speciellt förtjust i spateln eftersom den jag brukar använda är ganska stor och otymplig.
Du får det att se så lätt ut att jag nog måste testa. Får gå
In och köpa en såndär spatel först kanske. Tusen tack för tips och inspiration!
Kram P