Salted Caramel Oatmeal Bars

Betyg: 0.00
(0)
21 oktober, 2014

  Salted Caramel Oatmeal Bars 06

Havrekakor är en sådan där riktigt enkel och god klassiker som alltid går hem. Men som alltid med mig och klassiker så blir det alltid en liten ny twist varje gång. Det driver mina medmänniskor till vansinne att de aldrig kan få exakt samma sak igen om de hittat en ny favorit. Jag menar att det är ett pris man får betala för att man känner en bakbloggare. Hur skulle det se ut om jag bakade Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna eller Chocoalte Caramel Cupcakes hela tiden? Det är två av mina absoluta favoritrecept men jag hade tröttnat ganska snart och det hade ni också. Nej, själva grejen med att blogga är ju att göra nya grejer. Men ibland behövs inte så mycket för att något ska kännas nytt och spännande. Som med de här Havrerutorna med saltad karamell.

Salted Caramel Oatmeal Bars 03

De bygger egentligen på mitt recept på Syltsnitt. Jag älskar det receptet! Jag har gjort dem med massor med olika sorters sylt och de är lika fantastiskt goda varje gång. Men så har jag gått och funderat länge på salt och speciellt salt karamell. Och så råkade jag ha en burk med karamelliserad mjölk hemma i skafferiet. Den bara råkade hoppa ner i min korg när jag handlade. Jag har ingen aning om hur det gick till. *hmpf* I alla fall så fick jag för mig att breda på den karamelliserade mjölken och lite flingsalt. Galet gott! Och så himla enkelt, inget krångel bara gott. That’s how we like it. 

Salted Caramel Oatmeal Bars

Portioner 8 st

Ingredienser
  

 • 125 g smör rumstempererat
 • 2,5 dl havregryn
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1,5 dl socker
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 0,25 tsk salt
 • 1 burk karamelliserad mjölk
 • Flingsalt efter smak

Instruktioner
 

 • Blanda samman alla ingredienserna utom den karamelliserade mjölken och flingsaltet till en smulig deg. Klä en form, ca 20x20cm med bakplåtspapper. Ta den största delen av degen, lämna ungefär 1/4, och tryck ut den i formen. Bred karamelliserad mjölk och strö flingsalt över den uttryckta degen. Smula sedan över ett jämnt lager av de kvarvarande degen. Grädda i 175 grader i 35 till 40 minuter. Kakan ska ha fått en fin gyllene färg. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag skar ganska stora rektangulära bitar som jag sedan skar ytterligare en gång diagonalt för att få snittar. Men det går såklart bra att skära vanliga fyrkantiga bitar också.

Anteckning

Tänk på att det står karamelliserad mjölk i receptet INTE kondenserad. Den kondenserade mjölken kan lätt göras till karamelliserad genom att koka den i tre timmar. Jag bryr mig aldrig om det längre eftersom den karamelliserade står precis bredvid på hyllan och kostar lika mycket. Så slipper man tre timmars passande vid spisen.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

 1. Men åh vilken bra idé! Får testa snart. Jag älskar också ditt syltsnittsrecept och har just nu en form i ugnen med jordgubbssylt och syltad ingefära :-).

 2. …och så brukar jag ha lite flagad mandel i topplagret! Tack för superrecept!

  1. Det låter riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close