Peppermint Cookies

Rating: 0.00
(0)
4 december, 2015

Så är det äntligen december! Jag tycker det är lika mysigt varje år. Det känns som att magin aldrig kommer att försvinna. Det är så otroligt vackert att åka genom det svenska landskapet i adventstider men ljusstakar i fönstren och ljusslingor i träd och på balkonger. Det lyser upp så fint och mörkret känns inte alls lika jobbigt.

Jag älskar den här tiden fram till jul och jag gör allt för att njuta så mycket som möjligt. Hemma hos mig lyssnas det därför på julmusik nästan varje dag. Mitt juldoftande ljus tänds nästan lika ofta och granen står där redan och tindrar. Jag brukar alltid klä min gran till första advent eftersom jag hellre njuter av den innan jul när jag gör alla julförberedelserna än efter. Sen tar det så otroligt lång tid att fixa iordning och klä en gran så jag vill ha lite valuta för insatsen.

cookies med polkagris och oreos

Jag tänkte också passa på att presentera den tredje julkakan i min julserie. Den här gången är det Cookies med polkagris och Oreos. Jag vet inte riktigt vad det är med polkagris men på något sätt känner jag att de har en julig smak. Kanske för att man är så van vid att se sånna där polkagriskäppar precis överallt vid den här tiden.

Dessa cookies blev riktigt goda! Jag trodde jag skulle sakna att inte ha choklad i dem men det gjorde jag faktiskt inte. Jag dekorerade mina lite extra med smält choklad och mer krossad polkagris. Det var både effektfullt och snyggt. Jag gillar ofta att dekorera kakor så att man ser vilka smaker de innehåller. Man äter ju faktiskt med ögat också och då vet man mer vad man ska förvänta sig.

polkagris cookies

Cookies med polkagris och oreos

Ingredienser
  

  • 225 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2,7 dl farinsocker eller ljust muscavado
  • 2 st ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker

Smaksättning

  • 1-2 dl grovt hackad polkagris
  • 1 pkt Oreos krossade

Dekorering

  • smält choklad
  • fint krossad polkagris

Instruktioner
 

  • Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i resten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Tillsätt tillsist krossade polkagrisar och Oreos. Blanda ihop till en jämn deg. Forma degen till bollar, cirka 3 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Kakorna ska ha fått fin färg och vara genomgräddade. Låt svalna några minuter på plåten och för därefter över dem till galler och låt svalna helt.

Dekorering

  • Smält chokladen över vattenbad och pensla på ena halvan av kakorna. Strö över finkrossad polkagris och låt stelna helt.
Författare: Danielle
Share the love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close