Pepparnötter

Rating: 0.00
(0)
16 december, 2009

hårda småkakor

Ingredienser
  

  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 tsk pepparkakskryddor

Instruktioner
 

  • Skålla och skala mandeln. Vispa samman smöret, ägget, sirapen och sockret pösigt. Blanda vetemjöl bikarbonaten och kryddorna. Vänd ner i smeten och rör ordentligt. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till små, runda bollar, placera på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck fast en mandel på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 18 -20 min.
Författare: Danielle
Share the love

Join the Conversation

  1. Dessa är mumsligt goda!!!!!
    Passar perfekt till glöggen!!!
    Mamma

  2. oj vad du bakat och stått i! mumsigt det lät med pepparkakskryddor i kakan! jag håller med din mamma, låter som ett perfekt tilltugg till glögg. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close