Idag har jag äntligen skickat in min B-uppsats och kan njuta av några dagars ledigt. Självklart var det då även dags att uppdatera er med nästa smaskiga recept från min minidessertbuffé! Definitivt på tiden. Jag hade bestämt mig för ett par oreocheesecakes för att bryta av lite mot allt chokladigt i buffén. Cream Cheese och choklad passar nämligen alldeles ypperligt samman. Men dessa var lite kluriga. Själva receptet vållade mig inga problem, det var utförandet som fick mig att slita mitt hår i flera dagar.
Ibland gillar jag nämligen att krångla till saker för mig. När jag säger detta är jag ytterst medveten om alla min predikningar om enkelhetens lov. Men som den baknörd jag är så kan jag ibland inte hålla mig från storartade visioner. Så var fallet denna gång. Jag såg framför mig små snygga torn av cheesecake på oreocookies. De skulle bli underbart snygga! Jag längtade efter att få presentera dessa små konstverk. Ja, enda tills jag kom mig för att fundera på hur i helaste friden jag skulle lyckas baka dem så perfekt. Jag hade haft en svag idé om att tejpa bakplåtspapper runt oreocookies och sedan fylla på med smet. Ja, sen slog det mig ju att tejp och cirka 200 grader i ugnen nog inte skulle fungera lika bra i praktiken som det gjorde i fantasin.
Djup olycka! Och i kris gör man vad man brukar göra. Jag brukar ringa till mamma. Hon är den pyssligaste personen i världen men inte heller hon kunde komma på en lösning på mitt dilemma. Jag fick experimentera lite själv men tillslut fick jag faktiskt ge upp. Det blev till att ta en genväg och grädda dem i vita muffinsformar. Som tur var hade jag några enkla vita hemma som var precis lagom stora. Ja, ni ska se mitt förråd av pappersformar. Jag var tvungen att rensa lite i lådan för att få plats med de senaste inköpet så det kanske inte var helt tur ändå. Men jag tyckte de såg så tråkiga ut i all sin vithet när den snygga kontrasten med den svarta kakan inte längre var så tydlig som jag hade önskat. Jag ägnade därför en timme åt att knyta svarta band runt alla. Mycket bättre! Och goda vart de också. (slänger in det lite så här i en parentes) Lättare cheesecake kan man knappast tänka sig. Jag vågar påstå att det svåraste momentet var att knyta alla banden och det kan man ju med fördel hoppa över.
Oreo Cheesecake
Ingredieser
- 12 st Oreos
- 200 g Cream cheese
- 1,5 dl gräddfil
- 0,75 dl socker
- 1 st lime saft och skal
- 2 st ägg
Gör så här
- Vispa cream cheese och gräddfil mjukt med elvisp, häll övriga ingredienser och vispa till en slät smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Lägg i en oreo cookie i botten av varje form. Häll smeten i formarna ovanpå kakorna och grädda i cirka 25-30minuter i 175 grader. Smeten ska helt ha stelna och inte vara bränd. Låt svalna och ställ i kylen till servering.
Linda - Bengtssons Baksida
Hjälp vad gott! Nej det var inget lätt dilemma du hade, men de såg väldigt snygga ut ändå till slut!
Emma - Husmor Emma
Oj så gott! Vilket pyssel, men det blev ju bra till slut! Känner igen mig med det där med muffinsformar, men man vet ju aldrig när man kan behöva just den sorten, eller hur?
Rebeccca (aka Marängel)
Dom är jättefina! På köpet ser de lika goda ut som de troligtvis är. Det är något med den speciella strukturen på ovansidan av en riktigt lyckad cheesecake som bara får det att vattnas i munnen… 🙂
Hovkonditorn
Cheesecake och oreos är en oslagbar kombo, mums! Jag har bakat också oreo cheesecakes, men använde mig av twix godis i fyllningen och oreosmul i botten.
http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/12/godis-cheesecake-candy-cheesecake.html
Fia
Hej! Är en trogen läsare hos dig, men aldrig kommenterat… Har nog testat några läckerheter från din blogg.
Har tänkt göra dessa här oreocheesecakes idag, men såg ingen temp för ugnen? Hur varm ska ugnen vara?
Tacksam för svar 😉
Danielle på HeavenlyCupcake
Fia,
Det var ju inte riktigt meningen! Så går det ibland när man är lite för ivrig. Men det ska vara 175 grader och jag har skrivit till det i receptet nu. Hoppas du gillar dem!
Fia
Tack! Det gör inget, man kan inte ha koll på allt. jag var säker på att det skulle vara omkring 175 grader. Men ville vara säker, ja. ska faktiskt baka den nu, så vi får se hur det går för min del 🙂
Lisa
Jisses vad gott det där låter! Ska absolut testas! :))
Linda
När jag en gång skulle göra cheesecake i portionsformar så klippte jag till OH-papper och häftade fast till en rundel. Fast då skulle de ju bara in i frysen nu när jag tänker efter…Men bra tips om du nästa gång skulle göra frusen cheesecake istället!
Amy's piece of cake
De blev jättefina även om du hade lite missöde där 🙂 Har aldrig testat oreos och cheesecake i kombination, får testa det i år!
Maria
Jättegoda! Testade dessa igår och smaken var det inget fel på, däremot var de inte längre runda efter att de hade svalnat. Hur gjorde du för att de skulle behålla formen? Kanske man ska låta dem svalna i muffinsplåten?
Danielle på HeavenlyCupcake
Maria,
Ja, jag lät den svalna och sätta sig lite formen innan jag tog upp dem
Caroline
Men vart i ugnen skall de gräddas? I mitten? Hade tänkt göra dessa idag så skulle vara väldigt tacksam för svar!
Danielle
Någonstans i mitten eller lite längre ner.