Chocolate Chip Cookies är nog bland det godaste man kan äta. Men som banligt så kliar det alltid lite i fingrarna på mig när jag bakar och jag kan sällan hålla mig till det klassiska receptet. Det här är i grunden mitt absoluta favoritrecept på Chocolate Chip Cookies, det finns inget bättre jag lovar. Men den här gången fick det sällskap av kaffe och kardemumma och sen blev hälften av chokladen vit. De blev riktigt goda och kardemumman luktade underbart! Jag tyckte dock inte att kaffesmaken var så framträdande, så dubbla gärna mängden snabbkaffepulver om du gillar det.
Cookies med kaffe och kardemumma
Ingredieser
- 225 g smör rumstempererat
- 2 dl socker
- 2,7 dl farinsocker
- 2 st ägg
- 7 dl vetemjöl
- 0,5 msk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk kardemumma stött
- 1 msk snabbkaffe
- 1 msk varm vatten
- 200 g vit choklad
- 200 g mörk choklad
Gör så här
- Blanda samman smör, socker och farinsocker. Tillsätt ett ägg i taget och vispa noga mellan varje. Blanda samman snabbkaffe och varmt vatten, tillsätt i smeten. Mortla kardemumma. Tillsätt alla övriga ingredienser utom chokladen. Blanda samman till en jämn deg. Hacka chokladen grovt och knåda ner den i degen. Använd en glasskopa för att göra lagom stora bollar. Lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i cirka 12-15 minuter eller tills de fått färg. Var noga med att inte bränna dem. Låt svalna på galler.
Carina - Bakkonst
Spännande kombination! Ser gott ut! :o)
Maria
Hur många blir det?
Danielle på HeavenlyCupcake
Beroende på hur stora du gör så blir det mellan 20-30st. Med min glasskopa blev det ungefär 25st.
Rebecka
MUMS! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. http://www.cupcakeshop.se 🙂