Julgranscupcakes

8 december, 2013

Julgranscupcakes 03

Den här adventshelgen har en skog full av julgranar intagit mitt kök. Jag har länge funderat över hur man skulle kunna spritsa riktigt snygga julgranar. Tidigare år har de inte alls blivit som jag tänkt mig. Men efter lite efterforskningar på Youtube och på Pinterest så hittade jag två olika sätt att spritsa riktigt läckra julgranscupcakes. Det är effektfullt men faktiskt inte speciellt svårt. Har man spritsat lite innan så klarar man detta utan större problem. Jag började med att baka pepparkakscupcakes enligt det här receptet men gjorde dem normalstora. Då behöver de gräddas i ungefär 25min i 175grader. Sedan gjorde jag en stor sats Swiss Meringue Vanilla Buttercream. När pepparkakscupcakesen svalnat helt spacklade jag toppen på varje cupcake med ofärgad marängsmörkräm. Det blev en grund som också ser ut lite som snö. Resterande marängsmörkräm färgade jag sedan grön med pastafärg. Nu var jag redo för att spritsa julgranar!

Julgranscupcakes 01

Den första typen av julgranar är den lite mer avancerade versionen. Här behöver man några glasstrutar. Jag gjorde misstaget att köpa rån eftersom de flesta av de vanliga strutarna var sönder. Att köpa rån var dock inte en så bra idé eftersom deras kant inte är helt rak och det var inte lätt att bryta den rak heller. Jag bredde först ett tunt lager grön frosting på utsidan av strutarna och stack ner dem i frostingen på pepparkakscupcakesen så att de stod rakt upp. Sedan fyllde jag frosting i en spritspåse med en öppen stjärntyll, jag använde Wiltons 1M. Sedan spritsade jag ”duttar” runt hela struten. Jag spritsade en liten mängd frosting och lyfte snabbt på tyllen så det blev lite spretigt. Sedan såg jag bara till att struten var täckt runt om. Det sista jag gjorde var att spritsa en liten topp rakt upp. Sedan strödde jag lite strössel på som julgranskulor. Man man vill kan man trycka ut en liten stjärna i gul flowerpaste och toppa sina granar med. 

Julgranscupcakes 06

Den andra sortens gran jag gjorde var inte alls lika avancerad men minst lika snygg. Jag fyllde frosting i en spritspåse med en stängd stjärntyll, Wiltons 2D är perfekt. Sedan spritsade jag en liten tajt ring i mitten på cupcakesen och fortsatte att spritsa tajta cirklar runt och lite inåt. Det är ungefär som att spritsa vanliga cupcakes men man spritsar cirklarna lite mer på varandra så att man får upp en höjd ganska snabbt på granen. De granarna ni ser på bilden är 5-6st cirklar spritsade på varandra. Det sista gör man en topp genom att spritsa i mitten och dra långsamt uppåt samtidigt som man släpper på trycket. Sedan dekorerade jag precis som de andra med lite strössel som julkulor. Lycka till med spritsandet!

Julgranscupcakes 04 Julgranscupcakes 11

Dela

Skriv en kommentar

  1. åh så fina! 🙂

  2. Åhh dom var ju jättefina blev jag också sugen på att göra 🙂

  3. Så fina! Vilken frosting har du gjort och vilken färg har du använt?

    1. Tack! Jag använder nästan alltid Marängsmörkräm när jag spritsar sådant här för den håller så bra och är så lättspritsad. För att färga smörkräm brukar jag använda pastafärger eftersom de ger mer intensiv färg utan att påverka konsistensen och här skulle jag tro att jag använt Wiltons Kelly Green, den brukar vara bra för granar. Jag gör inte alltid färgen så intensiv, för jag gillar det lite mer grågröna, men du kan kan göra färgen mer intensiv om du vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close