Ekologiskt vaniljpulver

14 maj, 2009

Vaniljpulver

Jag har börjat läsa ”Den hemliga kocken” och jag som försöker var väldigt nog med vad det står på innehållsförteckningen redan innan blev ju självklart helt förskräckt. Jag har jobbat i livsmedelsbutikbutik sen jag var 13år och ser vad människor stoppar i kundkorgen och det kan ibland vara en skrämmande upplevelse, vad lite folk bryr sig. Eller egentligen så tror jag kanske att de flesta bryr sig, men de har inte en aning om vad de ska leta efter. Det största problemet är nog att vi allihopa litar på att livsmedelsföretagen förser oss med varor som inte innhåller skadliga och ohälsosamma ämnen. Det är upp till kunden säger de och gömmer allt bakom E och en massa siffror.

Jag försöker undvika mat med jätte långa innehållsförteckningar. Att gå och handla med mig kan ibland vara en riktig pina då jag vänder på alla burkar och flaskor och beklagar mig över hur dåligt de skriver ut vad som finns i. Numera finns bara bregott, äkta smör och hembakat bröd hemma hos oss i alla fall. Vi är så vana vid att äta hembakat bröd jag och sambon att när vi väl köper bröd på grund av tidsbrist så blir vi lika överraskade varje gång över hur det smakar som deg för att sedan bli torrt den tredje dagen. Nej, tacka vet jag vårat favoritbröd som håller sig färskt och gott en hel vecka och går utmärkt att frysa in.

 Men till saken! Jag har letat efter ett vaniljsocker som inte skulle innehålla något aromämne gjort på ruttna tallar och blivit lika besviken varje gång, tills jag stötte på detta vaniljpulver som dessutom är ekologiskt. Det innahåller inga färgämnen, inget socker, inga tillsatser av syntetiska eller kemiska ämnen och är fri från genmodifierade ämnen. Hurra! 1tsk vaniljsocker motsvarar 1/4-1/2 tsk av detta. Och det smakar verkligen vanilj, riktig vanilj. Mums!

Share the love

Join the Conversation

 1. Efter att ha fått en lektion hemma i vad varor innehåller så vet jag knappt vad man vågar att köpa..men det är nyttigt att få lite eftertanke i vad som hamnar i korgen..

  Dina tekakor såg farligt goda ut, dom ska provas 🙂

  Ha en trevlg helg kram Anne

 2. ja visst är det svårt att handla med alla tillsatser som smygs in överallt!

  det där vaniljpulvret är jättebra och ger en riktigt god smak. det är det enda jag använder förutom om jag lyxar till det med vaniljstång. 🙂

  ha en skön dag!

 3. Håller med du – det är svårt att hitta ”vanlig” mat. Tänker ofta att man kommer väl att bli konserverad innifrån så mycket konstigt som det finns i maten idag.
  Vilken fin vaniljförpackning! Var hittar man denna lilla söta sak?!

 4. Sv: tack för tipsen!

 5. ska bli kul att se dina cupcakes idag. 🙂 kul att du gjort rosor! 🙂

 6. Hej!

  Tack för ditt inlägg i min blogg och en komplimang tillbaka för din inspirerande blogg. Jag försöker tänka på vad jag har i mina tårtor och vill gärna använda ingridienser från lokala förmågor. Tips..handla mjöl i Hävla kvarn, helt underbart resultat med bakverken. Vart har du köpt vaniljsockret?

 7. Vilken klok dotter jag har, hur har jag lyckats så bra med henne?
  Inga kemiska tillsatser där inte.
  100% kärlek + ren bonnaluft.
  Och vips så har man en dotter som du. Jag väntar med förväntan att se dina cupcakes. Ha en underbar helg!!!!
  Kram Mamma

 8. Oh jag vill också ha det här! Vart köpte du det? 🙂

 9. Oh jag vill också ha det här! Vart köpte du det?:)

 10. Det går an å lage sitt eget vaniljesukker også, bare legg en vaniljestang i et glass med sukker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close