• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Startsida
  • Receptindex
  • Bakskola
  • Hus & Hem
  • Om Mig
  • Kontakt
  • Navigation - Social Icons

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube

Heavenly Cupcake

Bakning, recept och inspiration

Du är här: Hem » Blog » Recept » Paj » Dumlepaj

Igår var det min födelsedag och det borde man ju egentligen fira med en stor jordgubbstårta när man fyller år som jag på sommaren mitt i jordgubbssäsongen. Men, jag har bakat som en tok här i dagarna och kände verkligen inte för att också slänga ihop en jordgubbstårta, som tur var hade jag länge funderat på att baka denna pajen för att delge er läsare men inte hittat ett bra tillfälle, men nu med denna i bakhuvudet så var det äntligen dags!

Det är egentligen min moster Carola som hittat på receptet, hon är lika baktokig som jag och kommer på många mumsiga idéer. När jag var liten kallade jag henne för ”Moster Kolan” och det känns ju lite passande att lägga upp hennes Dumlekola paj till er här bara därför. Men receptet kommer med en liten varning! När man väl har ätit den en gång glömmer man nämligen aldrig bort den och tänker på den vid de mest olämpliga tillfällen, bara så ni vet…

Skriv ut recept

Dumlepaj med banan

Räcker till: 10 st

Ingredieser

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 påse Dumlekola Med andra ord det som är kvar i påsarna efter att alla som gått förbi köket nallat!
  • 2-3 st st bananer
  • Vaniljglass

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker och vaniljsocker direkt i kastrullen och rör runt. Tillsätt mjölet och bakpulvret och blanda ordentligt till en deg, låt svalna lite. Tryck ut i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter i 175 grader. Ta ur dumlekolorna ur pappret och skär den på mitten eller i tre delar, fördelar kolorna över pajskalet. Såhär långt kan du förbereda pajen i förväg. Precis innan du ska sätta in pajen i ugnen, skiva över bananer så att det täcker kolorna. Grädda i 20-30 minuter i 200 grader eller tills dumlekolorna smält och bananerna fått lite färg. Bananerna kan inte skivas i förväg eftersom de blir fula i färgen. Servera med glass!
SHARE:

Related Posts

  • Cookie Dough Pie
  • Ananaspaj
  • Cream Pie med Cookie Dough
  • Päron och Cheesecaketart

Reader Interactions

    Lämna en kommentar Avbryt svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Linda Lunda

    27 juni, 2009 at 07:12

    Mmmumsigt!
    Men kan man inte ha apelsin i stället för banan ;o)??

    Svara
  2. Anonymous

    27 juni, 2009 at 16:16

    Aaa…min paj 🙂 hoppas den smakade allra bäst på din fördelsedag..

    Kram moster Kola

    Svara
  3. Lenis

    29 juni, 2009 at 09:10

    Grattis i efterskott! 😀

    Svara
  4. Sandra drömkaka

    30 juni, 2009 at 11:03

    Åh grattis i efterskott! 🙂 Den såg supergod ut pajen mmm!

    Nej med lavendel har jag aldrig provat, vet att Leila Lindholm brukar baka drömmarna med det så kanske testar det nån dag 🙂

    Hmm jag vet inte vilken storlek min tyll är, men dom hade tre & jag tog mellanstorleken!
    Måste ta & köpa mej fler, älskar att spritsa dekorationer 🙂

    Hoppas du har en härlig & solig dag!

    Svara
  5. Maria

    3 oktober, 2009 at 10:23

    Den ska bakas IDAG!!!! Tack för tipset. Har en vän från USA här som äter honung med sked…gillar sötsaker mao.

    Svara

Primary Sidebar

Jag heter Danielle och det är jag som skriver här på Heavenly Cupcake. Jag är självlärd bakentusiast och receptmakare. Bakning är mitt kreativa utlopp och jag älskar att inspirera andra i köket!
Läs mer

Håll kontakten

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright © 2019 · Danielle Schill