För ett tag sedan hittade jag en ny smakkombination som jag aldrig tänkt på tidigare. Fänkål och fikon. Jag använder nästintill aldrig fänkål men så hittade jag ett riktigt gott örtte med fänkål och blev lätt besatt. Så jag bestämde mig för att testa det ihop med fikon eftersom fikonmarmelad är så otroligt gott det med. Och vilken lyckad kombination! Jag blev otroligt glad när dessa biscotti kom ut ur ugnen och smakade så spännande och nytt. Jag har testat att baka dem både med och utan nötter och det är lika gott båda två. Jag kan faktiskt inte bestämma mig för vilket jag gillar bäst. Biscotti är också perfekta till en kopp te eller kaffe. De är inte för söta med inte heller så porösa som vanliga skorpor. De är knapriga och alldeles lagom på eftermiddagen eller kvällen. Och så håller de sig bra i en burk på köksbänken. Om man nu kan låta bli att ta en extra då och då.
Det har varit lite tyst här på bloggen på sista tiden och det beror på att jag sakta men säkert har börjat återgå till jobbet efter att ha varit sjukskriven i sex månader. (Yeah!) Jag kom hem efter att ha varit på jobbet i två timmar den första dagen och somnade i soffan. Jag var så trött! Men nu har det börjat lägga sig lite och jag känner mig både piggare och starkare. Det är en utmaning att gå tillbaka till jobbet men det är fantastiskt skönt också. Det känns som ett jättestort steg i rätt riktning. Men det har verkligen tagit allt mitt fokus de senaste veckorna. Men jag jobbar på bra grejer till er! Det åker runt flera idéer i huvudet som ska benas ut och testas. Om inte annat så jobbar jag med ett riktigt spännande filmklipp. På tal om filmklipp så får man väldigt gärna komma med förslag på vad man vill se. Skriv en kommentar, twittra, skicka ett mejl eller skriv på Heavenly Cupcakes Facebooksida. Alla länkar till det hittar ni i menyn till höger. Ha en fortsatt trevlig helg!
Biscotti med fänkål och fikon
Ingredieser
- 135 g socker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 245 g vetemjöl
- 80 g torkade fikon fint hackade
- 2 tsk fänkål mortlad
- 60 g hasselnötter rostade och grovt hackade
Gör så här
- Rosta hasselnötterna lätt i en torr stekpanna. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av så mycket av skalet som möjligt. Hacka dem grovt. Hacka också de torkade fikonen i små bitar.
- Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Tillsätt mortlad fänkål och vispa samman. Sila ner vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl. Blanda till en deg. Blanda ner fikon och hackade hasselnötter. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två och forma till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt så de blir lite platta. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut ut ugnen och låt stå i 10 minuter. Skär i sneda skivor, cirka 1-2 cm tjocka. Lägg skivorna på ena sidan på plåten och stoppa in dem i ugnen igen. Sänk temperaturen till 165 grader och grädda i ytterligare 10 minuter. Om skivorna är lite tjockare så kan de behöva en stund även på den andra sidan. De ska vara torra och knapriga. Låt svalna helt och lägg sedan i en fin burk och förvara dem på köksbänken.
Kajsa
Åh, biscotti som är så gott!
Det skulle vara jätteroligt om du ville vara med på min blogg med ditt bästa sommarrecept!
Läs mer här:
http://elvafika.se/2015/may/se-hit-alla-bakbloggare.html
Tack på förhand! 🙂