Chocolate Banana Cheesecake Muffins

Betyg: 0.00
(0)
9 mars, 2012

Banan, choklad, cheesecake Muffins 02

Jag har pratat om förtjänsterna för less is more otaliga gånger och jag är ett stort fan av enkelhet. Det ska vara recept som man förstår att läsa och baka. Det ska vara enkel men effektfull dekoration, man ska ju trots allt äta upp det sen ändå. Det ska vara enkla, rena smaker, jag gillar inte essenser. Enkelt, rent och snyggt, det är så jag vill ha det.

Ja, förutom när det kommer till smakkombinationer då. Där exploderar jag gärna i flera olika. Varför ska man hejda sig? Allt som är gott borde väl rimligtvis vara gott ihop också? Eller kanske inte. Nu fick jag lite rysningar när jag tänkte på vilka osmakliga kombinationer det skulle resultera i. Back on track. Jag har, med högst ovetenskaplig forskning och mycket erfarenhet, kommit fram till att tre smaker är det ultimata. Fler smaker än tre kan bli lite väl mycket av allt det goda i en liten kaka och två smaker kan i längden bli lite tråkigt. Ja, då ska vi ju inte ens tala om bara en smak. Hade jag bara bakat saker med bara en smak så hade bloggen för längesedan gått igenom allt. Men tre smaker är perfekt. Det ger oändligt många möjligheter och enligt mig balanserar de ofta perfekt med varandra.

Så, för att ni ska testa detta ypperliga baktips får ni här receptet på Chocolate Banana Cheesecake Muffins. Jag har sett att väderprognosen visar sol hela nästa vecka så en liten fika på balkongen eller så behöver ju en god följeslagare. This is it. De tre smakerna, choklad, banan och cheesecake balanserar varandra perfekt. Cheesecaken kommer med en krämighet, chokladen är lite lätt bitter och bananen i båda smeterna binder ihop dem och ger en god sötma. Tre är ett lika magiskt nummer i bakning som i sagorna.

Banan, choklad, cheesecake Muffins 03

Chocolate Banana Cheesecake Muffins

Portioner 18 st

Ingredienser
  

Chokladsmet

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,7 dl kakao
  • 2,25 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st bananer mosade
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 tsk vaniljsocker

Cheesecakesmet

  • 200 g cream cheese
  • 1 dl socker
  • 1 st banan mosad
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad grovt hackad

Instruktioner
 

  • Mosa bananerna, vispa dem tillsammans med olja och socker. Vänd ner övriga ingredienserna och blanda samman till en jämn smet.
  • Vispa cream cheese tills den är mjuk. Vispa ner socker, banan, ägg och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet. Vänd ner den hackade chokladen.
  • Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Smeten räcker till cirka 18st muffins. Lägg först en klick chokladsmet i botten på varje form. Jag använde min Cookiescoop, den var perfekt. Men det motsvarar kanske 1 1/2msk. Skeda sedan över cheesecakesmeten. Se till att den hackade chokladen fördelas jämt. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
Författare: Danielle
Dela

Skriv en kommentar

  1. Hej, jag heter Ida och jag är 13 år. Jag är väldigt intresserad av cupcakes och muffinsar och jag tycker att du har en jätte bra blogg! Mamma Malin hälsar!

  2. Ida,
    Vad roligt att höra! Du får hälsa tillbaka till mamma Malin, det var längesedan vi sågs nu. Kram Danielle

  3. Ser sjukt gott ut!!!

  4. Dem såg smarriga ut =)
    Kram

  5. Åh mums! Lät gott 🙂

  6. Mums, vad goda de såg ut! Ska spara receptet 🙂

  7. Anonymous says:

    Ser helt u n d e r b a r a ut och ska provbaka dom. Undrar också om du anmält dig till kanal7 (fd 4+) baktävling som ska starta? Du som är så oerhört duktig, har följt din blogg länge nu, borde delta 🙂

  8. Ser jättegoda ut! Går de att frysa?

  9. Heni Abrahamsson says:

    Hi Danielle!
    I baked it today and it was soooo goooodddd 🙂 Luv it!
    Thank you for delicious recipe.

  10. Anonymous says:

    Dessa muffins var de ljuvligaste jag någonsin har ätit! Jag misslyckas ofta med min bakning, men dessa var fantastiskt enkla att göra. För första gången var mina gäster riktigt riktigt nöjda och bad om receptet allihop! Tack!

  11. Dessa låter väldigt goda, de skall provas snarast! 🙂

  12. Jag bakade dessa igår, det blev goda bananmuffins men saknade cheesecakesmaken. Cheesecakesmeten var väldigt rinnig (antog att den skulle vara så) och när de var klara hade det övre lagret inte cheesecakekonsistens utan var snarare knaprigt. Vad kan jag ha gjort för fel?

  13. symeoni says:

    Jag bakade muffins idag. Chokladsmeten bkev jätte elastisk och banan med choklad dominerar smaken. Dessutom, cremechessesmeten är lite rå. Anledningen för att ha cremecheese? Men gärna komner jag att prova detta recept igen!

    1. Om smeten blir elastisk så misstänker jag att den är överblandad. När man vispar för mycket utvecklas glutentrådar och det gör att muffinsen blir lite gummiaktiga. Därför är det viktigt att bara vänder ner mjölet försiktigt och inte röra så mycket efter det. Cream cheesen är där för att det ska bli typ en tigerkaka fast med cheesecake. Så den ska blir mer krämig, inte muffinsaktig, men definitivt inte rinnig och rå. Det är svårt att säga varför det blir så när jag inte vet hur du bakat dem. Men om den är rinnig låter det som att den inte är bakad tillräckligt länge. Alla ugnar är olika så prova att sänka temperaturen något och grädda dem lite längre. Hoppas det hjälpte dig något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Close
Close